Fremtidens vækst i Hotel & Restaurationsbranchen i Nordjylland

Opgaven:

Metakommunikation hjælper hotel & restaurationsbranchen med at belyse branchens nuværende kommunikation, med henblik på at understøtte fremtidens vækst, gennem strategiske fokuspunkter i den fremadrettede kommunikation. Herunder at bidrage med de kommunikationsfaglige perspektiver og metoder, som er nødvendige for at kunne kvalificere beslutningsgrundlaget for aktørerne i branchen.

Metakommunikation blev i foråret spurgt, af Kruse Development, om at bidrage med analyse til at fremme deres arbejde. Deres mål er at skabe mere vækst i hotel & restaurationsbranchen, og de har gennem de sidste år arbejdet målrettet på at få branchens virksomheder til at samarbejde og koordinere kræfterne, til gavn for alle parter. Det er gået godt, og Kruse Development har haft succes med at etablere flere forskellige arrangementer, som har styrket netværket og givet mulighed for flere kulinariske oplevelser for nordjyderne. Målet er imidlertid ikke succesfulde events, men vækst i hele branchen i Nordjylland, hvilket kræver en større sammenhængende plan. Sådan en plan kræver et indgående kendskab til, hvilke dynamikker der er på spil i branchen, og hvor de største udfordringer ligger.

Foreløbige indsigter:

Metakommunikation deltager i branchens dialogmøder, events og konferencer som ”NM – Nordjysk Mad”, og CHME17 – en international akademisk branchekonference, hvor nyest viden og forskning præsenteres og diskuteres. Vi indsamler på denne måde data og viden og faciliterer løbende processer med branchens aktører, til at skabe indsigt på dybere niveauer. Et væsentligt delmål i denne proces, er at afklare hvilke dybere kilder der skaber den adfærd vi ser.

Disse tiltag har givet en række fokusområder, hvor vi skaber dybdegående indsigt:

  • Den anerkendelse og prestige der forbundet med arbejde i branchen
  • Sammenhæng mellem uddannelsernes image, indhold, og branchens hverdag og kultur.
  • Branchens forståelse for ’The Review Economy’.
  • Branchens egen mulighed for kvalificering af strategiske og økonomiske beslutninger.

Aktører:

Kruse Development.
Nordjyske restauranter og hoteller.
Grossister og leverandører til hotel & restaurationsbranchen.
Erhvervsskolerne i Aalborg.